Flightcase

Recent vroeg een sportorganisatie mij om een flightcase te bouwen voor een scorebord. Een flightcase is een op maat gemaakte stevige koffer die meestal specifiek voor een bepaalde inhoud bedoeld is. Het model dat hier uitgewerkt wordt is voorzien van een deksel met een arm dat rechtgezet kan worden.

Er zijn enkele zeer volledige websites te vinden rond de opbouw en waar onderdelen verkocht worden.

Op de websites wordt aangeraden om speciaal hout te gebruiken. Ik heb echter gekozen om 8mm betonplex multiplex hout te gebruiken met een antislip laag omdat dit goedkoper uitkwam en omdat hierbij (volgens mij) niet aan sterkte ingeboet wordt. Het geheel is gemonteerd met revetten en afgewerkt met silicone om vochtinsijpeling te voorkomen.

Het ontwerp dat ik gebruikte ziet er als volgt uit. De eerste afbeelding toont de bak zelf met een klep die rechtgezet kan worden om regen of zonlicht van het scherm te houden. De tweede afbeelding toont een tandvorm waar een arm in geplaatst kan worden die de klep open houd onder de gewenste hoek.  Het is dus de bedoeling dat het scorebord in de flightcase blijft gedurende het gebruik. Het geheel is voorzien van een deksel (hiervan is geen afbeelding voorzien want het spreekt voor zich).

Flightcase met klepFlightcase tandvorm arm klep

 

Dit is het eindresultaat waar ikzelf toch zeer tevreden van ben. De eerste drie afbeeldingen tonen het geheel, de rest toont de details.

Flightcase slot

Een van de acht tweedelige sloten.

Flightcase handvat

Een van de vier handvaten.

Detail versteviging

Detail verstevigingen: Bol hoekpunt, L vormige hoekafwerking en U vormige afwerking randen.

Tandvorm arm

Tandvorm arm voor het openhouden van de klep

Naamplaatje

Naamplaatje

 

Tot slot nog enkele bouwtips:

  • Koop meteen een degelijke revettentang (> €30) voor je aan een dergelijk project begint. Goedkope modellen (< €15) overleven slechts een tiental revetten omdat deze echt wel veel kracht vereisen om ingebracht te worden.
  • Er zijn allerlei ingangen beschikbaar voor kabels. Indien deze niet voldoen zijn er mogelijk meer te vinden op elektronica-websites.

Veel succes aan iedereen die aan een dergelijk project wil beginnen!

 

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>